Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Öğretim Üyelerimiz ve Lisansüstü Öğrencilerimiz İspanya’da Düzenlenen ‘Hicrî VII. Asır El Yazmaları’ Sempozyumu’na Katıldı

29.11.2022
İslami İlimler Fakültesi öğretim üyelerimiz ve lisansüstü öğrencilerimiz, 19-22 Kasım tarihlerinde İspanya-Granada’da düzenlenen “Hicrî VII. Asır El Yazmaları: Vahiy İlimleri” Uluslararası Sempozyumu’na birer tebliğle katılmışlardır.

Pek çok ülkeden saygın ilim adamlarının katıldığı sempozyuma, öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Serdar Demirel, “İmam Nevevî’nin el-Minhâc Eserinde Tabiat Tasavvuru” ve Doç. Dr. Hamza el-Bekri ise “Dua ve Ezkâr Kitapları: Hicri 4. ve 7. Asırlar Arasında Hadis Literatürünün Gelişimi” başlıklı tebliğiyle katkı sağlamıştır.

Sempozyumda; Temel İslam Bilimleri Yüksek Lisans öğrencimiz Abdurrahman Beşikçi ile Temel İslam Bilimleri eski doktora öğrencimiz Necmeddin Beşikçi, “Lafzi Delilin Bilgi İfade Etmesi: Kâtibî’nin Razi’yi Alımlaması” başlığıyla bir tebliğ sunarken, Temel İslam Bilimleri Yüksek Lisans öğrencimiz Muhammed Furkan Özkaldı da “Hicri 4. ve 7. Asırlar Arasında 40 Hadis Edebiyatına Dair Yazılmış Eserlerin Mukayesesi” başlıklı tebliğini katılımcılarla paylaştı.

“Terğib ve Terhib Literatürünün IV ve VII. Asırlarda Gelişimi” başlıklı tebliğiyle sempozyum programında yer alan Temel İslam Bilimleri Yüksek Lisans öğrencimiz Muhammed İbrahim Aydın ise mazereti sebebiyle sempozyuma katılamadı.

Hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.